HOME » Wintersport

WINTERSPORT

Het overgrote deel  van de Nederlandse wintersporters gaat naar Oostenrijk, Frankrijk.

Duitsland, Tsjechië, Zwitserland en Italië zijn als wintersportbestemming wat minder in trek, maar zeker geen onbelangrijke gebieden. De skigebieden in deze landen zijn  al heel veel  jaren populair als wintersportbestemming en zijn mede daardoor voor wat betreft de  accommodaties, liften, pistes, vele voorzieningen en belangrijke informatie helemaal voorbereid op de komst van grote aantallen wintersport liefhebbers.

Er zijn echter ook grote nadelen door de grote populariteit van deze wintersport gebieden.
De snelwegen naar de de Ski-landen in de Alpen zijn in het hoogsseizoen vaak heel erg druk. De weekenden rondom Kerst, Oud- & Nieuw en de krokusvakantie zijn meestal extreem druk waardoor er  op een meerdere trajecten en knooppunten (lange) files kunnen ontstaan.

In verband met het jaargetijde, kunnen er door extreem winterweer extra verkeersproblemen ontstaan.

Andere wintersportbestemmingen

Omdat het in de bekende wintersport landen erg druk is geworden, zijn er inmiddels meerdere bestemmingen waar men uit kan kiezen.
Bulgarije is een van die landen die al sinds enige tijd in opkomst is als wintersportbestemming en natuurlijk  zijn de Scandinavische landen Zweden, Noorwegen en Finland erg sneeuwzeker, helemaal als je richting Lapland gaat.
Heel wat zuidelijker is Andorra ook zeker een goede bestemming en nog zuidelijker kun je in de Sierra Nevada in Spanje uitstekend skiën. In het voorjaar kun je zelfs een skivakantie met een zonvakantie aan de Costa del Sol combineren.
Daarnaast is  De Balkan ook uitstekend voor wintersportvakanties. Slovenië, Macedonië en Hongarije bieden diverse mogelijkheden. Maar ook het vooral als zonbestemming bekende Griekenland heeft een aantal uitstekende wintersportgebieden op het vasteland.
Een bijzondere  wintersportbestemming waar je vrijwel geen Nederlanders tegenkomt is Cyprus. Het Troodos gebergte leent zich in de winter uitstekend voor winterse activiteiten.

Ook verder weg zijn er nog een aantal belangrijke skigebieden in Amerika en Canada bijvoorbeeld.

Klik op een van onderstaande reispartners en boek een onvergetelijke wintersport vakantie!